Till Huvudmenyn


Den 31 december 2021

Gott nytt år! önskar Masthuggssajten med denna bild från Fjällgatan/Jungmansgatan.


Fotot är taget av Jan Polheimer 1964.


Den 24 december 2021

God Jul önskar Masthuggssajten med denna vinterbild från gamla Masthugget.


Teckning av Roger Nilsfelt


Den 30 oktober 2021

Tre bilder från Lilla Vegagatan 5. En utifrån gatan och två inne på gården.

Den 29 oktober 2021

Efter ett långt uppehåll kommer här återigen en masthuggsbild. Denna gång ser vi en målning Klamparegatan 28 som visar hur där ser ut före 1910 då landshövdingehusen borta vid Mattssonsliden ännu inte var byggda. Bilden är kopierad från en tavla hos Gamla Masthuggspojkar.

Den 6 april 2021

Två bilder från Lilla Vegagatan: Lilla Vegagatan 7 mot söder och Lilla Vegagatan 7 mot norr.

Den 10 mars 2021

En bild från Jan Polheimer tagen från Klamparegatan 7 med utsikt norrut över Bergstigen.

Den 2 mars 2021

Här ytterligare två bilder från Vegagatan 43, nu från gården innanför gårdshuset, som ligger inklämd alldeles intill bergväggen nedanför husen på Lilla Vegagatan. Vi ser en bild där vi tittar mot norr, och en bild där vi tittar mot söder.

Den 22 februari 2021

Här kommer fyra nya bilder från Vegagatan. Mattias Jansson har fotograferat av dem hos föreningen Vi från Vega och bidragit med dem till min sajt. Först en bild som visar Vegagatan söderut från Nordenskiöldsgatan. Nästa bild visar gatufasaden till Vegagatan 43. De fyra fastigheterna Vegagatan 43-49 hade gårdshus, och dessa låg högre än gatuhusen. Här är två bilder som från gården till Vegagatan 43: Bild 1 och Bild 2.

Den 7 februari 2021

Arnold Glöckner har tagit denna bild uppifrån Stentrapporna mot Jungmansgatan 11. Bilden har jag fått från Mattias Jansson.

Den 29 januari 2021

Ett vykort som Mattias har skickat. Det visar Plantagegatan västerut från Nordhemsgatan.

Den 26 januari 2021

Och här är två färgbilder från Jan Polheimer. Andra Långgatan 54 mot Johanneskyrkan och slutet av Klamparegatan sett nerifrån Andra Långgatan.

Den 21 januari 2021

Två bilder till från Jan Björk. En bild på Jans gammelmorfar som tittar ut genom fönstret på Vegagatn 17, och en bild från fönstret på Vegagatan 17 ner över Vegagatans gårdar.

Den 20 januari 2021

I somras lade jag in ett par bilder från Vegagatan som jag fått från Jan Björk vars gamlemorfar bodde där, på Vegagatan 17. Här kommer två bilder till därifrån från Jan Björk. På en ser vi Vegagatan 17 och 15, och på en annan ser vi Jan Björks gamlemorfar utanför sin port.

Den 18 januari 2021

Vi står på Fjällgatan och tittar mot Nybygget österut. Bilden har jag fått från Ann-Christin "Acki" Larzon.

Den 12 januari 2021

Ännu en bild från trappan inne på gården mellan Vegagatan 38 och Övre Majorsgatan. Bilden har jag fått från Aino Karlsson.

Den 5 januari 2021

En bild där vi ser in på gården till Mattssonsliden 2. Fotot är taget av Arnold Glöckner.

Den 3 januari 2021

Jan Polheimer bodde i Masthugget under större delen av 60-talet och han gick runt och fotograferade miljöerna som snart skulle försvinna. Här är ett av hans foton, från hörnet av Skepparegatan och Masthuggsliden.

Den 1 januari 2021

Årets första bild är densamma som nyårsbilden, alltså korsningen Bäckegatan - Storebackegatan, men nu är bilden insatt i sitt sammanhang och därför klickbar så att man kan flytta sig framåt och bakåt. Vi ser tvättanstalten Snövit på Bäckegatan 14.

Den 31 december 2020

Gott nytt år! önskar Masthuggssajten med denna bild från en typisk Göteborgsvinter, på ungefär samma plats som julbilden nedan.

Fotot är taget Arnold Glöckner nån gång runt 1960. Jag har fått bilden av Mattias Jansson, som i sin tur fått den av Max Anjou. På bilden ser vi tvättanstalten Snövit, i hörnet av Storebackegatan och Bäckegatan.


Den 24 december 2020

God Jul önskar Masthuggssajten med denna vinterbild från gamla Masthugget.


Teckning av Roger Nilsfelt


Den 12 juli 2020

Ett par bilder till från Mattias Jansson och Jan Björk, tagna av Charles Berg: Busshållplatsen vid Vegagatan 36 och en vy över Vegagatan norrut från busshållplatsen.

Den 9 juli 2020

Den ena av de två bilder jag lade in i förrgår hade jag placerat på Tredje Långgatan. Men två uppmärksamma besökare skrev och påpekade att den var tagen på Fjärde Långgatan, så det har jag nu ändrat. Jag tackar för uppmärksamheten :-).

Den 7 juli 2020

Mattias Jansson har skickat mig två bilder som han fått av Jan Björk, vars äldre släkting Charles Berg fotograferat. Den första är tagen på Prinsgatan 1949, och den andra på Fjärde Långgatan 1950.

Den 9 juni 2020

Ingvar Frisk har skickat ett foto taget från fönstret på Skepparegatan 16 som syns på förra bilden jag lade in, den 7 maj. Det var Ingvars Morfar och mormor som bodde där.

Den 7 maj 2020

På denna bild som jag fått av Conny Uhrbom ser vi Masthuggskyrkan genom den lilla öppningen mellan Skepparegatan 16 och 18.

Den 5 maj 2020

Ytterligare två bilder från Bergstigen - denna gång av Jan Polheimer. På den första tittar vi ner för backen mot Bergstigen 1, och på den andra tittar vi närmare på gårdssidan av Bergstigen 1.

Den 30 april 2020

Mattias Jansson har skickat flera foton tagna av Arnold Glöckner. Här är två bilder från Bergstigen: bild 1 och bild 2.

Den 8 mars 2020

Här kommer årets första bild. Den visar Linnégatan som den såg ut runt 1900, då gatan fortfarande var en grusbelagd ridbana. Bilden har jag fått från Mattias Jansson, och Staffan Sedenmalm kommenterar den.

Den 31 december 2019

Gott nytt år! önskar Masthuggssajten med denna vinterbild från 1959.


Bild från Roger Eriksson. Fotograf: Leif Eriksson.


Den 24 december 2019

God Jul önskar Masthuggssajten med denna vinterbild från gamla Masthugget.


Teckning av Roger Nilsfelt


Den 18 december 2019

Ännu en bild från Jan Polheimer. Här står vi nere vid Johanneskyrkan och tittar bort mot husen i backen bakom Kyrkan.


Den 14 november 2019

Jan Polheimer har lånat mig många bilder, som jag tänkte visa här på sajten. Jan bodde på Klamparegatan 7 en period, precis innan huset revs. Här är ett foto där Klamparegatan 7 är rivet, men nr 9 står fortfarande kvar.


Den 27 oktober 2019

Mattias jansson har skickat tre bilder, från Yvonne Hedlund. Bilderna är tagna från Hobergs trappor mot Masthuggsliden/Klamparegatan. Bild 1 är tagen innan rivningarna, och bild 2 och bild 3 är tagna när de flesta av husen var rivna.


Den 6 oktober 2019

En gammal bild från Tredje Långgatan, hämtad från Göteborgs Hembygdsförbund, samt en ny bild från samma plats, tagen av Ingmar Strannevik.


Den 23 september 2019

Här bildreportaget från masthuggspromenaden. Man hittar den också via Special i vänstermenyn.


Den 18 september 2019

Mattias jansson har skickat två nya bilder. Först ett foto av Jan Pohlheimer som visar Fjällgatan österut från Repslagargatan. Sedan ett par husfasader som inte finns förut på Masthuggssajten. Det är Yvonne Hedlund som tagit detta foto av Nyströmsliden från Skepparegatan upp mot Vaktmästaregatan.


Den 14 september 2019

Tack alla som var med på dagens masthuggspromenad! Det blev en rolig och trevlig rundvandring. Ett bildreportage kommer här på Masthuggssajten så småningom, när jag fått bilderna från fotografen Ingmar Strannevik.


Den 12 september 2019

Jag vill bara förtydliga informationen inför lördagens masthuggspromenad. Vi planerar ju att följa traditionen och avsluta promenaden med fika uppe vid Kikartornet. Men var och en får ta med sig egen fika - det ingår inte i arrangemanget :-).


Den 4 september 2019

Här kommer lite mer information om masthuggspromenaden på lördag. Jag har gjort i ordning ett dokument med ett antal gamla foton som är tagna utefter vår promenadväg. Klicka här så öppnas det en fil som ni kan skriva ut och ta med på promenaden. Eller så kan ni öppna den i mobilen och titta på bilderna där allteftersom vi går.


Den 30 augusti 2019

Välkomna till årets promenad i ”gamla Masthugget”!
Vi träffas den 14 september kl 11.00, högst upp på Sjömansgatan vid murarna till Slottsskogen. Det är markerat med S på kartan här nedan. Sedan går vi enligt den prickade markeringen på kartan, och avslutar med medhavd fika på trapporna vid utsiktstornet. Det är markerat med M på kartan. Klicka på kartan för att få en fil som går att skriva ut! Det kommer mer information om promenaden om någon vecka.

Hälsningar
Lars-Erik Jutbring och Roger Nilsfelt
Den 26 augusti 2019

Mattias Jansson har bidragit med ännu en bild. Denna gång en utsiktsbild över hamnen, tagen från berget ovanför Kjellmansgatan. Mattias har fått bilden av Rolf Mårtensson, vars pappa Erik fotograferade utsikten i början av 1960.
I listan med epostadresser, Gamla Masthuggares nätverk, har Kennet Johansson fått ny mejladress.
Som jag skrivit om tidigare blir det en masthuggspromenad den 14 september. Mer information om promenaden kommer inom kort.

Den 10 augusti 2019

Jan Polheimer är en fotograf som tagit många fina bilder i Gamla Masthugget. Här är en av hans bilder som visar huset där han bodde ett tag på sextiotalet: Klamparegatan 7. Det är Mattias Jansson som skickat mig bilden.

Den 19 juli 2019

Det är nu ca 20 stycken som anmält sig till masthuggspromenaden den 14 september, och jag har skickat ett mejl med lite information till dem. Programmet för promenaden är inte bestämt ännu. Det finns plats för fler deltagare, så skicka gärna ett mejl (till masthuggssajten@gmail.com) om du är intresserad, så får du mer information senare.

Den 9 juli 2019

Vi har planer på att återuppliva traditionen med en promenad genom Masthugget för gamla masthuggsbor. Under åren 2000 till 2009 gjorde vi en sådan promenad nästan varje år (se under Special i vänstermenyn). År 2000 var vi 20 deltagare och 2009 var vi 60 stycken. Vi siktar preliminärt på lördagen den 14 september. Vi kan inte vara hur många som helst, och jag vill därför be er som är intresserade att göra en intresseanmälan. Skriv till masthuggssajten@gmail.com. Vi skickar sedan ut ett meddelande med uppgift om tid och plats. Blir vi alltför många så måste vi prioritera dem som anmäler sig först. Jag återkommer här med mer information.

Den 8 juni 2019

Bengt Ljungblad har skickat mig ett par foton, bl a det här med barn utanför Eldaregatan 4-6, år 1945.

Den 12 mars 2019

För ett tag sen lade jag in två bilder som visade gårdhusen innanför Hobergs Trappor. Nu har Mattias Jansson skickat mig ett par foton där man ser gården till Hobergs Trappor 2/Klamparegatan 24 och 22 uppifrån och samma gård nerifrån. Där inne på gården fanns ett antal trappor som skiljde olika avsatser åt. Fotona är tagna av Lennart Nilsson.

Den 23 februari 2019

Två bilder från Haga. Den ena är från hörnet av Husargatan och Pilgatan och den andra, som jag fått av Mattias Jansson visat Västra Skansgatan från Frigångsgatan. Fotograf för denna är Rustan Gandvik.

Den 4 februari 2019

Här kommer två unika bilder tagna av Arnold Glöckner och insända av Mattias Jansson. Den ena visar gårdssidan av husen på Hobergs Trappor 2/Klamparegatan 24, och den andra visar huset som låg strax intill, nämligen Nyströmsgatan 135.

Den 27 januari 2019

Mattias Jansson har skickat mig denna utsiktsbild över Masthugget från Nybygget, tagen av Roger Eriksson 1959.

Den 12 januari 2019

Jag vill tipsa om en fin bok om den göteborgske fotografen och konstnären Artur Nilsson. Hans motiv är främst hämtade från Majorna, hamnen och centrala Göteborg. Klicka på bilden för att se den i större format! Gå till www.ascriptforlag.se för att läsa mer och få info om var boken kan köpas!
Den 4 januari 2019

Den 7-9 januari kl 12-16 visar Gamla Masthuggspojkar sin årliga fotoutställning på Frölunda Torg med många foton från gamla Masthugget. Kom gärna dit och kanske träffa gamla bekanta! Där kan du också köpa Gamla Masthuggspojkars tidning (30 kr) och du kan också köpa en affisch med det stora flygfotot över Masthugget (50 kr) som syns här nedan.


Den 31 december 2018

Gott nytt år! önskar Masthuggssajten med denna vinterbild från Plantagegatan i början av 1920-talet. Klicka på bilden för mer info!

Den 24 december 2018

God Jul önskar Masthuggssajten med denna vinterbild från gamla Masthugget.


Teckning av Roger Nilsfelt


Den 4 november 2018

En bild på trätrapporna och Eldaregatan 18 när huset var nybyggt.

Den 15 september 2018

I lokalen där Snövit låg, i hörnet av Bäckegatan och Storebackegatan, låg tidigare en Arlabutik. Det ser vi på denna bild från Bäckegatan 14.

Den 20 augusti 2018

Här kommer äntligen en ny bild från Gamla Masthugget. På den ser vi den lilla vägen som i början av 1900-talet gick snett ner emellan Skepparegatan och Masthuggsliden.

Den 24 april 2018

När halva Nybygget på Fjällgatan var klart, 1931, såg man Hararnas hus genom öppningen mot väster. Här är en bild därifrån.

Den 9 april 2018

Robert Wallander har lånat mig två bilder från gården till Paradisgatan 30, tagna 1969: bild 1 och bild 2.

Den 7 mars 2018

Minns någon när varuhuset EPA på Andra Långgatan lades ner? Skriv i så fall och berätta! Här är en bild på Epa på Andra Långgatan 3. Jag tror att jag fick bilden för längesen av Ann-Christin Larzon.

Den 5 mars 2018

Här är en gammal bild från nedre delen av Vegagatan. Titta också på delförstoringen av affärerna!

Den 26 februari 2018

Någonstans på Facebook hittade jag denna bild som visar Linnégatan norrut från Prinsgatan mot Plantagegatan i början av 1900-talet.

Den 14 februari 2018

Mattias Jansson har skickat en interiörbild från ett kök på Vegagatan 26, som han fått av Thomas Eriksson.

Den 8 februari 2018

Mattias Jansson har skickat två bilder som är tagna av fotograf Peter Gullers inne på Kloas gård år 1959. Den första bilden är tagen från öppningen mellan Repslagaregatan 2 och 4, och den andra bilden är tagen från gården till Repslagaregatan 4.

Den 25 januari 2018

Jag har lagt in en förbättrad version av Bengt Johanssons bild från Rangströms trädgård.

Den 22 januari 2018

Alla gamla Masthuggare minns väl Nisses frisersalong i hörnet av Fjällgatan och Storebackegatan. Men många vet nog inte att det på den platsen tidigare låg två små träkåkar med en idyllisk trädgård. Här är en bild på dessa hus.

Den 15 januari 2018

En dag för 115 år sen (1902) tog en fotograf två nästan likadana foton över Vegagatan norrut från August Kobbsgatan. Titta gärna på dem och jämför: Bild nr 1 och bild nr 2.

Den 13 januari 2018

Mattias Jansson har skickat mig denna bild på den gamla tullstugan vid Masthuggstorget.

Den 2 januari 2018

På denna bild förflyttar vi oss ca hundra år bakåt i tiden och tittar nerför Kyrkoliden från Häggmans hus på Kyrkoliden 4.

Den 31 december 2017

Gott nytt år! önskar Masthuggssajten med detta foto från Christer Andersson.

Den 27 december 2017

Jag har lagt in en förbättrad version av Bengt Johanssons bild från Rangströms trädgård.

Den 24 december 2017

God Jul önskar Masthuggssajten med denna vinterbild från gamla Masthugget.


Teckning av Roger Nilsfelt


Den 8 mars 2017

Många av oss har obehagliga minnen från när vi gick genom porten med texten "Genomgång till Övre Majorsgatan" på Vegagatan 38, eftersom vi antagligen då var på väg till tandläkaren i Nordhemsskolan. Nu kan vi göra ny vandring genom denna port, och upp en bit för trapporna. Här är en bild där vi ser porten, och en bild tagen inne på gården, där man ser trapporna genom nästa port.

Den 6 mars 2017

Ännu ett besök på gården till Bäckegatan 6. Den här gången en bild på dörren till trappuppgången inne i hörnan.

Den 4 mars 2017

Här är en bild från gården på Bäckegatan 6

Den 2 mars 2017

Jag har lagt in information med byggnadsritningar för Klamparegatan 36/Kyrkoliden 4.

Den 28 februari 2017

Längst bort i väster på Klamparegatan låg Klamparegatan 36. Man kom in på gården genom en port i ett plank som omgav gården och slingrade sig upp på berget. Här är en bild som visar hur gården såg ut innanför planket. Bilden är tagen av Kjell Nilsson och lånad från Facebookgruppen Vi som bodde i det gamla Masthugget.

Den 8 januari 2017

Årets första bild är en färgbild från Lilla Vegagatan.

Den 31 december 2016

Gott nytt år! önskar Masthuggssajten med denna gamla bild från ca 1915.

Den 24 december 2016

God Jul önskar Masthuggssajten med denna vinterbild från gamla Masthugget.


Teckning av Roger Nilsfelt


Den 15 december 2016

Ett intressant hus var Vegagatan 26, som låg på vänster sida av Vegagatan när man kom nerifrån Prinsgatan - ungefär halvvägs upp i backen. Innan detta hus byggdes låg på samma plats en vacker villa, Nymanssonska villan, som vi ser på denna utsiktsbild tagen uppifrån masthuggsbergen. Fotografen stod ovanför den blivande Vegaplatsen (ungefär vid "Höga Gräset" som den platsen kallades av oss som bodde däruppe).

Den 13 december 2016

Två nya bilder. En bild från "Damrummet" i C M Olssons fotoateljé i Rangströmsliden. Därifrån kan man klicka sig vidare till övriga rum i huset. Dessutom en bild på Hamninspektör A P Berglunds hus som för över hundra år sen låg inne i kvarteret öster om Viktoriaskolan, innan stenhusen byggdes där.

Den 26 november 2016

Jag har lagt in en förbättrad version av Bengt Johanssons gamla bild från Andra Långgatan, plus två delförstoringar av bilden.

Den 14 augusti 2016

I Rangströmska trädgården låg alldeles intil Rangströmsliden ett vackert litet hus som tidigare var fotografen Carl M. Olssons fotoatelje. Man kan klicka på dörren till huset och gå in och titta runt därinne, i tre av rummen: Yttre mottagningsrummet, Inre mottagningsrummet och Ateljén.

Den 11 augusti 2016

Jag har lagt in förbättrade versioner av tio av bilderna från Bengt Johansson: Paradisgatan 8 och 10, gården Skepparegatan 18, Skepparegatan 7, Kyrkoliden 1, Kjellmansgatan 1-3, Storebackegatan mot öster, Storebackegatan mot väster, Bäckegatan 13-21 (med delförstoring av "Rôtas", gården Vaktmästaregatan 7, Hobergs Trappor och Andra Långgatan 50-54.

Den 29 juli 2016

Ett foto från Kamerareportage där man ser en närbild på ett av de små husen på Skepparegatan 73.

Den 18 juni 2016

Jag har gjort om kartan över Vegagatsområdet så att den sträcker sig ända fram till Ålderdomshemmet.

Den 4 juni 2016

Här är en bild som visar rivningen av Andra Långgatan 52, med kommentarer av Staffan Sedenmalm.

Den 1 juni 2016

Jag har lagt in byggnadsritningar och historik för Vattugatan 4.

Den 22 maj 2016

Nu var det länge sen jag lade in någon ny bild, men här kommer i alla fall ett hus som inte finns med förut här på Masthuggssajten nämligen Paradisgatan 23, gårdssidan.

Jag har också lagt tillbaka Gästboken :-).

Den 5 april 2016

Norr om Masthuggstorget låg i slutet av 1800-talet en gammal tullstuga. här är ett par bilder på den. Först en bild på Strömmanska Huset från 1882(?) där man ser tullstugan till vänster. Sedan en närbild på tullstugan från söder. Och en närbild på tullstugan från norr. Under Flygbilder i vänstermenyn har jag också lagt in en flygbild över Masthuggstorget från ca 1920, där man bl a ser Strömmanska Huset.

Den 26 mars 2016

En utsiktsbild över gårdarna 4, 6 och 8 på Vaktmästaregatan.

Den 25 mars 2016

En bild på församlingshyddan på Paradisgatan när den var nybyggd. Observera att man kan klicka på dörren för att gå in i hyddan! Huset byggdes om 1954 varvid man bland annat bytte ut alla fönster mot modernare. Klicka på knappen "Framåt i tiden" under bilden för att jämföra med hur det såg ut efter ombyggnaden!

Den 11 mars 2016

Mattias Jansson har skickat en fin färgbild från hörnet Bäckegatan - Klostergatan. På den bilden ser man en livsmedelsaffär till höger. Är det någon som vet vad det var för slags affär och vad den kallades? Jag har också lagt in en bild från Lekeplan på Paradisgatan.

Den 12 februari 2016

Jag har lagt in förbättrade versioner av tre av Bengt Johanssons gamla bilder: Gårdssidan av husen på Johannes Kyrkogata 9-13, Skepparegatan västerut från Johannes Kyrkogata och från krönet av Johannes Kyrkogata, norrut.

Den 9 februari 2016

Här på Masthuggssajten har vi hittills inte rört oss nere på Bangatan, men östra delen av Bangatan tillhör ju stadsdelen Stigberget, och räknas därför till Masthugget. Här är tre bilder från Bangatan som Mattias Jansson skickat mig. Bilderna är tagna av Dick Eriksson. Samtliga bilder är tagna nedanför Kleva. Sydvästra hörnet av Bangatan/Oljekvarnsgatan, Bangatan norrut från Masthuggetsidan och Bangatan norrut från Majornasidan.

Den 7 februari 2016

Här är en delförstoring av bilden från Nyströmsgatan 6 där man ser personerna tydligare, samt en bild av kortets baksida där man ser namnen.

Den 6 februari 2016

Lars Augustsson har skickat ett antal bilder från bl a Klostergatan. Bilderna är tagna av Hasse Rundgren. Här är tre av dem: Paradisgatan söderut från Klostergatan, Klostergatan 6 sett från gatan och gården till Klostergatan 6.

Den 4 februari 2016

Mattias Jansson har skickat mig en bild som lagts in i Facebookgruppen "Det gamla Göteborg" av Peter Okrasinski. I Facebookgruppen visste man inte var bilden var tagen, men Mattias gissade på Masthugget. Jag konstaterade efter en stund att den var från Nyströmsgatan 6, och lade in den här på Masthuggssajten.

Den 3 februari 2016

Tommy Larsson har skickat några bilder från Klostergatan 4, där hans farföräldrar bodde. Här är fyra av dem. Först fasaden på Klostergatan 4. Sedan en bild av porten. På nästa bild står vi inne i porten, och till sist en bild från gården till Klostergatan 4.

Den 1 februari 2016

Mattias Jansson har skickat mig ett antal bilder som är tagna av Dick Eriksson. Här är två av dem. På den ena ser vi Fjällgatan västerut mot Bäckegatan och på den andra Vegagatan norrut från Nordenskiöldsgatan.

Den 18 januari 2016

Hörnet August Kobbsgatan 3 - Johannedalsgatan 25 med radioaffären. Jämför gärna med ritningar av skyltarna över affären som lämnades in i samband med ansökan till uppsättning av skyltarna!

Den 10 januari 2016

Nu har jag lagt in ett stort antal ritningar och en historik över fastigheten August Kobbsgatan 3/Jungmansgatan 24/Johannedalsgatan 25.

Gamla nyheter:

År 2015
År 2014
År 2013
År 2012
År 2011
År 2010
År 2009
År 2008
År 2007
År 2006
År 2005
År 2004
År 2003
År 2002
År 2001
År 2000


Gamla Masthuggares nätverk

Register med emailadresser till
gamla Masthuggsbor.


Masthugget i mitt hjärta! Minnen från Gamla Masthugget 1943-1961
av Ann-Christin (Acki) Möller Larzon

Nu finns gamla Masthugget också på Facebook. Besök Ackis Facebookgrupp Vi som bodde i det gamla Masthugget!

Fler bilder från gamla Masthugget hittar du på
Gamla Masthuggspojkars
hemsida. Där finns också information om föreningen, liksom om föreningen
Gamla Masthuggsflickor

Gör en vandring i
Gamla Majorna!
På Gamla Majgrabbars sajt bygger Bert Petersson upp gamla Majorna med hjälp av hundratals foton.

Hitta dina gamla klasskamrater! Här finns massor av gamla klassfoton
att titta på.


ROGER NILSFELT
Vävmästare: masthuggssajten@gmail.com